For Jegeren

Kontroll av slakt

Vi samarbeider med Mattilsynet og er godkjent viltbehandlinganlegg. EFTA: 2818

Det vil være veterinærer fra Mattilsynet tilstede hver dag for godkjenning av slakt som skal nedskjæres og bearbeides hos oss.

Feltkontrollbevis MÅ følge hvert enkelt slakt, hvis ikke SKAL hode og innmat være med. Deles slaktet i flere deler før det leveres til oss, SKAL hver del ha feltkontrollbevis.

Slaktehygiene

Viktig: Unngå å forurense slaktet, skjær bort blodige partier og åpne for bog og brystbein.

Ved bruk av blyholdig ammunisjon må det renskjæres og kasseres kjøtt minimum 10 cm i radius rundt skuddkanal.

Rask innlevering

Kvaliteten på de ferdige produktene er svært avhengig av den behandlingen slaktet får helt fra felling til innfrysing. Slaktet bør leveres oss snarest mulig, og senest 2 – 3 dager etter felling. Ved varmt og fuktig vær enda tidligere. Henger slaktet for lenge, reduseres kvaliteten raskt. Vi vil gjerne at mørningsprosessen skal foregår under kontrollerte temperaturforhold hos oss.

Husk at vi mottar mange slakt og at det blir hengende til oss en stund før det blir skåret ned og pakket.

Vi ønsker at jegere tar kontakt før levering. Ring 900 66 734.

KJØP AV SLAKT

Vi kjøper hele, halve eller deler av dyret.

Priser 2024:

Elg:
Kalv: 85,- pr/kg
Voksen: 90,- pr/kg

Hjort:
110,- pr/kg

Rådyr:
90,- pr/kg

                                                                                                                                      (Kontrollavgift inkludert)

Vi betaler 110,- pr/kg for produksjonskjøtt.